Lietuvos muzikų rėmimų fondas
Lietuvos muzikų rėmimų fondas

Kosto Dockaus darbų paroda

Parodos atidarymas rugsėjo 2 d., trečiadienį, 18 val.
Paroda veiks iki spalio 7 d.
 
Stasio Vainiūno namuose 
(Vilnius, A.Goštauto g. 2 – 41, tel. 2616754)

Dailininkas Kostas Dockus (1920.III.11, Veliuonoje – 1990.XI.27, Vilniuje) apipavidalino ne vieną šimtą knygų ir, Edvardo Pranckūno žodžiais, dauguma jų viršelių „gražiai prisideda prie lietuvių knyginės grafikos balanso”. Pakanka pavartyti jo iliustruotas K.Binkio „Atsiskyrėlis Antanėlis” (1976), A.Baranausko „Šilas nubunda” (1978) ir kitas knygas, kurios charakterizuoja dailininko talentą, piešinių tikslumą, subtilius spalvų derinius, paryškina knygos turinį.

O kiek jo sukurta ekslibrisų, kuriems būdingas žanrinis įvairumas ir aiški mintis, charakterizuojanti knygos savininką. Taip pat kūrė plakatus, pašto ženklus, kūrybiškai atsiliepė į kiekvieną užsakymą.

K.Dockus mėgo ir akvarelę, sukūrė ir tapybos darbų, kuriuose užfiksuoti Vilniaus vaizdai. Bet daugiausia kūrybinės energijos atidavė estampams, kuriuos dažniausiai raižė linoleume. Tai ne tik portretai, bet ir Vilnius su savo įspūdingais bažnyčių bokštais, dangumi, debesimis, vadinasi, gyvenimu, kuris supo dailininką, o ir mus visus.

1958 m. kartu su A.Čižu išleido knygą „Šriftai ir jų naudojimas brėžiniuose, plakatuose, sienlaikraščiuose”.

Pasitinkant dailininko gimimo 9O-ąsias metines, Stasio Vainiūno namuose eksponuojami K.Dockaus grafikos ir tapybos darbai, akvarelės, ekslibrisai.
---------------------------------------------------------------------


2009-09-02

Parodų sąrašas

© 2024 Lietuvos muzikų rėmimų fondas, A. Goštauto g. 2-41, 01104 Vilnius, tel. 2613171, el. p. fondas@lmrf.lt | sprendimas: Webtemple