Lietuvos muzikų rėmimų fondas
Lietuvos muzikų rėmimų fondas

„Džiaugsmo akimirkos“

Lietuvos muzikų rėmimo fondo Stasio Vainiūno namuose
(Vilnius, A.Goštauto g. 2 - 41, telef. 8 699 90035)

2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienį, 17 val. 

Atidaroma
Irenos Jurginos Žukauskaitės-Straževičienės ir
Vitalijos Budvidis darbų paroda
„Džiaugsmo akimirkos“.
 

Paroda veiks iki 2011 m. sausio 26 d.


Irena Jurgina Žukauskaitė-Straževičienė

         Gimė 1938. II. 16 Alytuje, Lietuvos karininko šeimoje. Vidurinę mokyklą baigė 1956 m. Alytuje. 1959 m. baigė Vilniaus medicinos mokyklą ir pradėjo dirbti Raudonojo kryžiaus ligoninės akušeriniame-ginekologiniame skyriuje.
         Vyrą paskyrus dirbti į Šiaulių respublikinę ligoninę, 1963 m. persikėlė į Šiaulius, kur 1968 m. baigė defektologijos mokslus ir dirbo pedagoginį darbą (II pagalbinė mokykla, Medicinos mokykla, Pedagoginis institutas).
         Rankdarbiais susidomėjo pradinėje mokykloje ir šio pomėgio neapleido visą gyvenimą. Pirmas darbas – megztas šalikas ir pirštinės, po to buvo sudėtingesnių darbų.
         Parodoje eksponuojama 15 darbų. Tematika įvairi: natiurmortai, peizažai, moterų portretai ir t.t. „Šis darbas man teikia dvasinę ramybę. Tai užsiėmimas, kuris reikalauja kantrybės, kruopštumo, dėmesio, susikaupimo ir šiek tiek fantazijos. Turiu savo kūrybos pasekėjų. Šešios draugės ir giminaitės pamėgo šį darbą. Šioje parodoje dalyvauja viena iš jų – Vitalija Budvidis“, - sako parodos autorė.

Eksponuojami darbai:
Mergaitė su knyga             Saulėlydis
Geiša                               Raganaitė
Madona                            Malūnas
Nefertitė                           Peizažas
Tutanchamono kaukė        Puokštė
Natiurmortas (1)               Kristus
Natiurmortas (2)               Švyturys
Natiurmortas (3)


Vitalija Švobaitė-Budvidis 

         Gimė 1949. I. 9 Pakruojo raj. Stačiūnų apyl. Nadaukių vienkiemyje, ūkininkų šeimoje. Baigė Stačiūnų aštuonmetę mokyklą, po to – Šiaulių 4-ąją vidurinę mokyklą, įstojo į Šiaulių Karolio Didžiulio politechnikumą (pramoninbės civilinės statybos skyrių), kurį baigusi 1973 m. pagal paskyrimą išvyko dirbti į Vilnių. Dirbo statybinėse organizacijose, projektavime.
         Vitalija pasižymi kruopštumu, kantrybe, kūrybingumu, meniška siela. Visur ieško grožio ir gėrio. Šios savybės ir lėmė, kad prieš 6 metus, pamokyta ir paskatinta Irenos Straževičienės, pradėjo siuvinėti. Tai pirmoji jos rankdarbių paroda.

Eksponuojami darbai:
Natiurmortas               Tuoj grįšiu
Gyvenimo medis          Ant tėvo rankos
Madona                       Jėzus
Diurerio „Malda“           Žaibas
Mažylis
----------------------------------------------------------------


2010-12-29

Parodų sąrašas

© 2024 Lietuvos muzikų rėmimų fondas, A. Goštauto g. 2-41, 01104 Vilnius, tel. 2613171, el. p. fondas@lmrf.lt | sprendimas: Webtemple